Dogmill

Wij van Happy pets – Happy you hebben een prachtige honden loopband (ook wel dogmill) in ons bezit. Deze speciaal voor honden ontworpen, zelf aangedreven loopband gebruiken wij voor diverse doeleinden. Ten eerste voor onze eigen honden Spot, Willem en Bobbie. Voor elke maaltijd gaan zij op de loopband. Dit weten ze precies en ze staan dan ook al klaar voor de start. Beagles zijn echte werkhonden met de aanleg om dik te worden dus werken voor eten is niet verkeerd.

Verder gebruiken we de loopband ook voor zakelijke doeleinden bijvoorbeeld gedragstherapie of herplaatsingshonden. Beide doelgroepen van honden met een rugzakje. Vaak het vertrouwen in de mens een beetje kwijt. Door middel van de dogmill beleven zij samen met ons iets totaal nieuws, ze brengen iets in beweging maar komen zelf niet voor uit. Na een minuut of twee er op gestaan te hebben beginnen ze vaak de smaak te pakken te krijgen. Op deze manier winnen wij vaak veel vertrouwen van de hond omdat ze iets overwonnen hebben met ons er bij. Vervolgens kunnen wij veel makkelijker met se hond werken en trainen. Honden met bijvoorbeeld een agressie naar andere honden gaan bij ons voor gedragstherapie ook vaak op de Dogmill. Vaak zijn deze honden overprikkeld en daardoor komt er niets meer bij ze binnen waardoor zij agressie als enige oplossing zijn gaan zien. Op de loopband bevinden ze zich in een prikkel arme omgeving. Samen overwinnen wij wederom met de hond de loopband om vertrouwen te winnen en energie te drainen. Vervolgens gaan we met ze de buitenwereld in.

Wat veel mensen vergeten bij de aanschaf van een hond is dat veel honden voor zeer specifieke werk doelen gefokt zijn. Wordt er niet in hun behoeftes voldaan, dan volgt er vaak probleem gedrag. Een werkhond heeft een taak nodig. Een herder hoeft niet perse tussen de schapen te staan om toch werk te hebben. Het hoeft niet perse te maken te hebben met het oorspronkelijke werk doel (al vergemakkelijkt dat het proces wel). De Dogmill geeft honden een taak.

Met een beetje weerstand en geheel op eigen kracht aangedreven beslissen honden zelf of ze lopen, rennen of zelfs stilstaan. Doordat de hond enkel recht vooruit rent op een vlakke ondergrond zonder oneffenheden is het ook ontzettend goed en veilig voor de gewrichten. Er worden geen scherpe bochten en dergelijke gemaakt waardoor jonge energieke honden hier ook al heerlijk op kunnen rennen.

Wij zijn ontzettend tevreden met dit product. Wil je meer info over de Dogmill? Kijk dan op;

www.dogmills.nl