Bo

-TER HERPLAATSING-

Dit is Bo, een zeer zeldzame, maar prachtige verschijning. Bo is een Oostenrijkse Pinscher, een ras waar er slechts enkele fokkers van in Nederland zijn. Hij is geboren op 04-02-2018 en heeft een FCI stamboom. Vanwege zijn destijds best sterke en pittige karakter en de aanwezigheid van jonge kinderen hebben zijn baasjes noodgedwongen voor herplaatsing gekozen. Bo was daar erg beschermend en had een lichte bezitsagressie. Hier zijn wij flink mee aan het trainen geweest met een geweldig resultaat. Zijn onzekerheid was overduidelijk oorzaak van zijn gedrag. Bo is bij ons inmiddels volledig van zijn bezitsagressie af, gromt en blaft niet meer zo fel naar vreemden maar laat zich tegenwoordig zelfs best goed aanhalen door hen. Kent hij je beter dan is het een lekker verwend ventje. Voor een groot deel is hij over zijn onzekerheid heen, echter heeft hij nog wel veel moeite met andere ongecastreerde reuen. Wij verwachten dat castratie hem daarin kan helpen, desnoods eerst een chemische castratie. Hij is namelijk erg hormonaal aangelegd. Hij kan in verband met zijn jachtdrift niet met katten overweg. Hij kan een paar uurtjes alleen thuis zijn. Als jongere hond heeft hij patella luxatie gehad. Hieraan is hij geopereerd en is hij volledig hersteld.

Bo luistert behoorlijk goed naar de basis commando’s. Maar probeert een nieuwe baas eerst wel flink uit.

Hij loopt best netjes mee aan de lijn, maar laat tijdens het loslaten zijn jacht instinct de vrije loop. Bo snuffelt graag lekker rond dus een ruime omheinde tuin is een must. Bo kan wel met kinderen overweg, alleen dan vanaf 12 jaar oud. Hij kan snel overprikkeld raken dus een huishouden moet niet voor nog meer opwinding of spanning zorgen.

Aangezien wij het belangrijk vinden dat iedere hond die wij herplaatsen niet terug valt in oud gedrag of oude trauma’s en een eeuwig gouden mandje vindt, plaatsen wij hem dus niet bij baasjes die niet aan dit beeld voldoen.

Bo is ingeënt, is kort geleden ontwormd. Hij is niet gecastreerd al wordt dat wel door ons aangeraden.

Kort samengevat zoeken we voor Bo mensen die een hond zoeken waar nog een hoop mee te bereiken is. Hij kan bij wat oudere kinderen geplaatst worden die weten hoe ze met honden om moeten gaan. Hij mag bij één of meer honden geplaatst worden mits er een wederzijdse klik is. Wij zoeken voor hem een hond met een sociaal stabiel karakter die Bo nog het één en ander kan leren. Een omheinde tuin is een vereiste. Hij wandelt graag en heeft een baasje nodig die lekker met hem er op uit wil.

Interesse in Bo? Stuur ons dan een email naar info@happypets-happyyou.com

Voor meer informatie over onze werkwijze rondom het herplaatsen van honden zie onze website;
https://www.happypets-happyyou.com/herplaatsing van honden