Herplaatsing van honden

Het is nooit te laat voor een gouden mand.

Het is iets waar u als hondenbezitter niet van uit gaat en ook zeker niet over na zal willen denken. Maar toch zijn er soms redenen of omstandigheden waardoor u echt de zorg voor uw hond niet meer kan dragen. Verkopen kan een uitkomst bieden maar het vinden van de juiste baas in niet altijd even makkelijk.

 

Wij, Marte en Leander, kunnen daar in uitkomst bieden met onze herplaatsing van honden dienst. Uw hond kan voor een afstandstarief van €85,- aan ons afgestaan worden. Van dit bedrag bekostigen wij de voeding voor het grootste deel zolang de hond bij ons verblijft. Eventuele gedragsproblemen worden tijdens het verblijf van de hond ook verholpen voor zover dat mogelijk is voordat een nieuwe eigenaar gezocht wordt.

 

Deze nieuwe eigenaar ondertekend een contract waar in staat dat de hond nooit voor de fok gebruikt mag worden en ook nimmer verkocht mag worden. Mocht de nieuwe eigenaar na de proefperiode van twee weken toch weer afstand willen doen van de hond dan dient deze bij ons terug gebracht te worden zodat wij weer actief naar een andere baas kunnen zoeken.

Onderstaand zijn onze afstands- en adoptiecontracten weergegeven.

LET OP!  De ingevulde informatie is slechts als voorbeeld. Zo ook het ingevulde adoptietarief op het voorbeeld-adoptiecontract. Het adoptietarief is namelijk variabel. Voor elke hond hebben wij een andere prijsbepaling. Is een hond een senior met bijvoorbeeld blijvende gezondheidsproblemen, dan hanteren wij een ander adoptietarief dan bij een jonge hond. Ook is het adoptietarief gebaseerd op de intensiviteit van de training die de hond bij ons ondergaan heeft om gedragsproblemen door bijvoorbeeld een trauma te verhelpen.

Verder rekenen wij pension kosten wanneer een hond een week na reservering nog niet opgehaald is om onze onkosten te kunnen dekken.

Wanneer u interesse heeft in één van de beschikbare herplaatsers kunt u door middel van een bericht via de contact pagina om het adoptietarief van de desbetreffende hond vragen.

Voorbeeld contracten;