Onze Roedel

Onze roedel begon met Fay de stafford en Spot de Beagle. Spot hebben wij als herplaatser geadopteerd toen hij 15 weken oud was. Het was een ondeugende pup met autistische trekjes. Door hulp van Fay en consequente training heeft Spot zich erg goed ontwikkeld. Nadat wij eind 2016 afscheid hebben moeten nemen van Fay, raakte Spot in een diepe depressie. Vervolgens werd Happy Pets – Happy You speciaal voor hem opgestart zodat wij door middel van het ontvangen van oppashonden hem een beetje door zijn rouw konden helpen. Spot ontwikkelde zich van puberale Beagle tot stabiele roedelleider.

Willem had al 3 baasjes versleten toen hij bij ons kwam op 12 weken leeftijd. Hij werd hier gebracht voor herplaatsing, aangezien Willem niet de makkelijkste was. Willem is Beagle x Golden retriever, wij dachten dat hij als combinatie van twee intelligente rassen ons goed bij ons werk zou kunnen helpen. Maar wij hadden behoorlijk onze handen vol aan zijn sukkelige karakter. Nu Willem volwassen is heeft hij zich bewezen als rechterhand van Spot. En blijkt hij toch slimmer dan dat hij zich voor deed.

Juul de Grote Zwitserse Sennenhond kwam vrij vlot na onze intrek in Wehl. We wilden graag een grote teef voor bij de heren en een erf getrouwe stabiele hond toevoegen aan de roedel. Daar kwam 10 weken oude mollige Juul, de heren flink onder de indruk zijnde van het vrouwelijk schoon gaven na slechts twee weken al veel touwtjes uit handen. Juul is een goedzak eerste klas en wordt door ons regelmatig ingezet bij introducties van nieuwkomers in de roedel oppashonden. Zij beoordeelt samen met ons wat voor vlees we bij deze nieuwkomer in de kuip hebben.

Ook hebben wij een roedel Retro mopsen. De liefde voor de mopshond kwam bij ons door mopshond Bram. Hij is hier ooit voor herplaatsing gebracht maar bleek niet herplaatsbaar door een neurologische afwijking met daaropvolgend stereotype gedrag. Bram mocht bij ons blijven wonen, maar had wel de typerende gezondheidsklachten die je bij een mopshond kan verwachten. Via een bevriende fokker kwamen we in aanraking met de Retro mops. Een initiatief van meerdere fokkers om door middel van het inkruisen van andere rassen te zorgen voor een genetische variëteit binnen de mopshond en het wegnemen van de typerende gezondheidsklachten van het ras. De Retro mops heeft een lange snuit, geen overdreven huidrimpels en kan vrij ademen. Een vooruitgang voor het ras door een stap terug in de tijd te doen naar het Middeleeuwse type. Met onze Retro mopsen starten wij een eigen kennel genaamd Nose for Quality. Met deze kennel willen wij zoals de naam al beschrijft een neus op de mops fokken voor de beste kwaliteit van leven door onze neus voor kwaliteit op het gebied van honden. Voor onze kennel komt binnenkort een aparte website pagina en facebook pagina.