Onze Roedel

Onze roedel begon met Fay de stafford en Spot de Beagle (2e van rechts). Spot hebben wij als herplaatser geadopteerd toen hij 15 weken oud was. Het was een ondeugende pup met autistische trekjes. Door hulp van Fay en consequente training heeft Spot zich erg goed ontwikkeld. Nadat wij eind 2016 afscheid hebben moeten nemen van Fay, raakte Spot in een diepe depressie. Vervolgens werd Happy Pets – Happy You speciaal voor hem opgestart zodat wij door middel van het ontvangen van oppashonden hem een beetje door zijn rouw konden helpen. Per toeval zijn wij in januari 2017 gestart met het herplaatsen van honden. Nadat wij hoorden dat er een hond ingeslapen zou worden bij ons in het dorp wat naar ons idee niet nodig was. Nadat zij succesvol herplaatst werd ontstond hier voor ons een nieuwe passie. Spot ontwikkelde zich van puberale Beagle tot stabiele roedelleider voor instabiele honden.
Willem (Links) had al 3 baasjes versleten toen hij bij ons kwam op 12 weken leeftijd. Hij werd hier gebracht voor herplaatsing, aangezien Willem niet de makkelijkste was. Willem is Beagle x Golden retriever, wij dachten dat hij als combinatie van twee intelligente rassen ons goed bij ons werk zou kunnen helpen. Maar wij hadden behoorlijk onze handen vol aan zijn sukkelige karakter. Nu Willem volwassen is heeft hij zich bewezen als rechterhand van Spot. En blijkt hij toch slimmer als dat hij zich voor deed.
Bobbie (Rechts), Beagle kruising, kwam bij ons toen hij een halfjaar oud was als behoorlijk beschadigd hondje. Zijn gedragsproblemen die hij ontwikkeld had door de slechte socialisatie bij zijn oude baasjes waren moeilijk te verhelpen. Uiteindelijk ging hij met grote stappen vooruit, maar besloten wij om een terugval bij een nieuwe eigenaar te voorkomen dat Bobbie lekker bij ons in de roedel mocht blijven. Nu een jaar later is er van zijn gedragsproblemen bijna niets meer te merken en is hij door Spot aangewezen als Puppyoppas in de roedel. Deze taak neemt Bobbie ernstig serieus. Doordat pups zich soms respectloos gedragen naar andere honden leert Bobbie op een nette en zachtaardige manier hoe de pups zich horen te gedragen.
Siep, Beagle (2e van links) Onze jongste knaap en gelijk de lastigste. Siep kwam doodziek bij ons voor herplaatsing. Hij was nog maar net 12 weken oud en had al 2 baasjes gehad. Vrijwel direct besloten wij hem niet beschikbaar te stellen voor herplaatsing aangezien zijn overlevingskans nihil was. Na vele dierenarts bezoekjes, medicatie en veel duimen ging het toch met kleine stapjes vooruit. Al die tijd heeft Siep geleefd als god in Frankrijk. We hadden allemaal medelijden met hem en ook de andere honden accepteerden ontzettend veel van hem. Elke vorm van inspanning was voor Siep al te veel, hierdoor heeft hij veel aan training en socialisatie gemist die hij later in moest halen. Nu hij weer helemaal gezond is maakt hij vaak genoeg misbruik van zijn verleden en gedraagt hij zich nog steeds als een koning. Gelukkig nu hij langzaam volwassener wordt vindt ook hij zijn plekje in de roedel en zoekt hij naar een taak die hij mag gaan uitvoeren.