Hoe ziet een dag bij kleinschalig dierenpension Happy pets – Happy you eruit?

Het is heel lastig om een dagje bij kleinschalig dierenpension Happy pets – Happy you te beschrijven, aangezien wij iedere hond als eigen individu zien die allemaal net een andere aanpak, benadering en dagindeling vereisen. Toch hebben we het hieronder globaal uitgelicht.

De dag begint bij ons om ongeveer 06:45 uur wanneer de lamp aan gaat bij de honden.

Vanaf 07:00 uur kunnen er honden gebracht voor meerdaagse opvang of voor dagopvang tot 10:00 uur. (behalve op zondagen en feestdagen, dan is er geen dagoppas en gelden er andere tijdvakken). Deze honden mogen gelijk naar buiten en worden ingedeeld in verschillende groepjes in de speelweides. De honden die solitair gehuisvest moeten worden gaan naar hun privé weide.

rond 07:00 uur worden alle honden gevoerd. De honden die van onze brok mee eten krijgen hondenbrok van het merk Fokker. Ook kunnen honden hun eigen brok of vers vlees meebrengen.
Zijn er honden die samen geslapen hebben, dan eten zij apart of blijven wij bij hen in hun kennel totdat beide dieren hun bak leeg hebben gegeten. Ook wordt tijdens etenstijd eventuele medicatie toegediend.

Rond 07.30/8.00 uur hebben alle honden hun eten op en hebben ze voldoende rust gehad om uit te buiken. Ook voor hen is het dan tijd om lekker naar buiten te gaan. Alle honden worden ingedeeld in verschillende groepjes over de speelweides, er wordt gekeken naar speelstijl, leeftijd, grootte, karakter, rassen etc om zo de beste groepjes samen te stellen. Er loopt altijd iemand tussen de roedel honden om toezicht te houden en de honden te begeleiden en natuurlijk ook om ze hun welverdiende aandacht te geven. De honden die solitair gehuisvest moeten worden gaan ook naar hun privé weide en krijgen dan extra één op één aandacht door middel van knuffelen, balletje gooien, of hersenwerkjes.

Ondertussen worden binnen alle verblijven schoon gemaakt , de waterbakken ververst in de verblijven en de hondenbakken afgewassen.

Als het weer meezit zijn de honden bij ons zoveel mogelijk buiten. Ook kijken we naar de honden wat ze zelf prettig vinden, of ze uit zichzelf voldoende rust kunnen pakken en of ze fysiek geschikt zijn om veel buiten te spelen.
Honden die op leeftijd zijn, lichamelijke gebreken hebben en pups/jonge honden halen we wat vaker verplicht naar binnen zodat ze voldoende rust kunnen pakken en een lekker middagdutje kunnen doen om ondertussen gelijk opgedane prikkels te verwerken.

Rond 13:00 uur gaan alle honden weer naar binnen zodat ze hun rust kunnen pakken, Ook worden de honden die tussen de middag nog een maaltijd krijgen gevoerd. Wij gaan vervolgens naar buiten om alle waterbakken in de weides te verversen, in de zomer zwembadjes opnieuw te vullen en reinigen we dagelijks de gehele weides van ontlasting. Om een zo laag mogelijke besmettingsgraad te hebben, zijn onze weides makkelijk te reinigen en te ontsmetten. Dit doen wij dagelijks minimaal één keer. De ondergronden in onze speelweides zijn bestrating en speelzand. Hier wordt binnenkort nog hoogwaardig kunstgras aan toegevoegd.

Rond 14:00 uur Gaan alle honden weer naar buiten en wordt er weer gekeken naar de samenstelling van de groepjes. Zodat alle honden weer volop kunnen genieten van buiten zijn/spelen. We hebben het liefst de honden zoveel mogelijk in roedelverband. De honden die wel solitair gehuisvest moeten worden gaan ook weer naar hun weitje toe of we maken met hen individueel een wandeling. Ook worden binnen alle waterbakken wederom ververst en eventuele vieze verblijven opnieuw schoongemaakt.

Rond 15:45 uur Gaan alle honden die voor meerdaagse opvang blijven naar binnen. Voor hen begint dan de avond voedering.

Vanaf 16:00 uur t/m 19:00 uur kunnen er weer honden worden opgehaald/gebracht. De honden die gebracht worden mogen gelijk naar buiten om te ravotten, of krijgen eerst een avondmaaltijd indien zij deze thuis nog niet gehad hebben.

Rond 17:00 uur gaan de honden die binnen zitten weer naar buiten in de verschillende speelweides.

Rond 21:00 uur Gaan alle honden naar binnen en krijgen ze binnen nog allemaal extra aandacht. De meeste honden zijn dan ook voldaan moe van de dag en gaan vervolgens lekker in hun mand slapen.

rond 22:00 uur mogen alle honden nog een half uur tot drie kwartier een laatste keer naar buiten zodat ze een laatste behoefte kunnen doen voor de nacht. Over het algemeen hebben de honden dan ook geen behoefte meer om te ravotten en wordt er enkel even snel een behoefte gedaan. Ook zijn er honden die de laatste ronde liever overslaan en vroeg gaan slapen. Uiteraard is dit geen enkel probleem.

Rond 22:30/22.45 uur worden alle honden weer naar binnen gehaald en krijgen ze een knuffel voor het slapen gaan. Het licht gaat uit en de nacht begint om 23:00 uur.

Aangezien ons huis aan het pension verbonden is kunnen we alles horen. Eigenlijk is het vrijwel altijd helemaal stil zodra de lamp uit gaat. Mocht een hond toch piepen, dan is er vaak door hen niet gedacht aan het doen van de behoefte tussen het spelen door. Met hen gaan we dan nog even naar buiten zodat zij vervolgens weer lekker verder kunnen slapen.