Wat houdt een proefdag in?

De bedoeling van een proefdag is dat wij uw hond kunnen leren kennen zodat wij weten wat voor type hond we bij vervolg boekingen kunnen verwachten en of uw hond bijvoorbeeld graag samen met een soortgenoot zit of liever alleen. Ook is het voor uw hond prettig om ons en onze locatie al een dagje rustig te hebben bekeken voordat hij of zij voor een langere periode door ons opgevangen wordt.

Op een proefdag kunt u uw hond brengen voor dagoppas. U brengt de hond dan tussen 07:00-10:00 uur en haalt hem of haar weer op tussen 16:00 – 19:00 uur. Deze proefdag is iedere dag van de week mogelijk (met uitzondering van zondagen en feestdagen).

Met het brengen van de hond neemt u zijn/haar paspoortje mee.
Wanneer uw hond gebracht is mag hij/zij eerst rustig binnen rond kijken en rond snuffelen. Tijdens een eerste bezoek zijn er direct zoveel geuren en geluiden, allemaal prikkels die een hond rustig moet kunnen verwerken. Zodra uw hond binnen op zijn of haar gemak is, halen wij de andere honden naar binnen. Vervolgens nemen wij de nieuwkomer mee naar buiten om daar rustig rond te kunnen kijken. Zodra uw hond zich op het gemak voelt, worden één voor één andere honden bij hem/haar geïntroduceerd. We kijken dan naar de speelstijl, ras , karakter en leeftijd van uw hond om te kijken welke honden het beste bij hem of haar passen. Natuurlijk zijn honden die zich niet prettig voelen in het bijzijn van soortgenoten ook van harte welkom voor een proefdag. Voor hen ziet een proefdag er in grove lijnen hetzelfde uit, behalve dat bij hen de gehele roedel introductie achterwege blijft en zij voornamelijk één op één aandacht van ons krijgen (denk hierbij aan bal spelletjes of hersenwerk).

Hierdoor krijgen wij een indruk over wat het gedrag van uw hond in ons pension is, hoe zijn of haar gedrag in de roedel is en wat uw hond prettig vindt. Eigenaren ontvangen ook regelmatig een bericht via whatsapp over hoe het gaat, vaak met een leuk filmpje in de speelweide.

Wanneer uw hond weer wordt opgehaald krijgt u een uitgebreide toelichting van onze eerste indruk, of uw hond het hier als prettig heeft ervaren en geschikt is voor ons pension.

Als de dag geslaagd is krijgt u via mail een inlogcode waarmee u vanaf dat moment in het boekingssysteem zelf kunt boeken