Huisregels

Huisregels Happy pets – Happy you

Happy pets – Happy you vindt het belangrijk dat elk dier het bij ons naar zijn of haar zin heeft. Daardoor kunnen wij niet om huisregels heen. Dieren zijn zeer gevoelig voor opwinding en frustratie mede daardoor zijn wij zeer voorzichtig met het introduceren van (onbekende) dieren in ons huishouden. Of dit nou om oppas honden gaat, om herplaatsers of andere dieren maakt voor ons geen verschil.

‘Waarom?’

Wij zijn van mening dat elk dier zich anders gedraagt wanneer de eigenaar er bij is. Met name honden komen hier in het ‘territorium’ van onze eigen honden en dienen zich daarom lager op te stellen. Onze honden zijn gek op soortgenootjes om mee te spelen, maar eisen wel wat respect van nieuwkomers. Is de eigenaar er bij, dan voelt een hond zich zekerder. Daardoor kan er opwinding ontstaan en een conflict tussen de honden. Onze honden zijn tenslotte in hun eigen huis en een onbekende hond dient zich aan de regels van onze honden te houden alvorens ze door hen in de roedel geaccepteerd worden.

Ook bij onze honden is de opwinding groot wanneer er bezoek komt. Is dat zonder honden, dan gaan ze na een begroeting rustig liggen, is dat met honden dan zien wij toch stres signalen en spanning verschijnen. Dit is onwenselijk voor uw hond(en) maar ook zeker voor de onze.

‘Hoe gaat het dan in zijn werk?’

Wanneer u uw hond(en) komt brengen nemen wij ze voor in onze ontvangstruimte of in één van onze omheinde speelweides van u over. U kunt daar afscheid van ze nemen zonder teveel opwinding te veroorzaken aangezien we ons op neutraal terrein bevinden. Vervolgens na uw vertrek gaan wij één voor één de honden aan de nieuwkomer introduceren. Doordat wij dit in alle rust kunnen doen en op het tempo van de honden, zullen de ‘onbekende’ honden  niet zonder toestemming het ‘territorium’ van onze honden indringen en onze honden schrikken daardoor niet van een plotselinge nieuwkomer in hun huis.

 ‘Wat als mijn honden al vaker voor oppas geweest zijn?’

Natuurlijk verloopt een introductie heel anders wanneer honden elkaar al goed kennen. Maar desalniettemin zorgt het alsnog voor spanning, stres en opwinding als samen met de hond ook nog eens de eigenaar mee naar de opvang gaat (hier bevinden de honden zich). Elke hond is anders en sommige van onze oppashonden of herplaatsers kunnen niet omgaan met deze opwinding, daarom is onze huisregel:

‘Geen toegang tot de honden als er een eigen hond bij is.’

De klant is koning, maar de dieren zijn keizer. Wij willen de dieren een fijn verblijf gunnen en hopen op uw begrip voor de werkwijze wie wij daar in voor ogen hebben.

‘Wanneer kan uw hond bij ons verblijven.’
De overige vereisten wanneer een hond bij ons komt voor oppas of ter herplaatsing, is dat zij volledig ingeënt zijn (ook voor kennelhoest en minimaal 3 weken voor aankomst). Verder mogen de oppashonden (en uiteraard de voor herplaatsing afgestane honden) gevoerd worden met onze hoogwaardige brok. Maar is het meebrengen van eigen brok of vlees ook geen probleem. Verder moet het paspoort meegebracht worden, mogen riem, halsband en tuigje meegebracht worden voor wandelingen en eventueel een eigen mandje of kleedje (deze zijn bij ons echter ook voldoende aanwezig).
Happy pets – Happy you kan onder geen beding aansprakelijk gesteld worden voor het verliezen of beschadigen van meegebrachte manden/dekens/kussens/riemen + halbanden/tuigjes en dergelijke.

Haal en brengtijden:
Ma. t/m Za.
07:00 – 10:00 uur
16:00 – 19:00 uur
Zon.- en feestdagen in overleg.

Betaalwijze

Betaalwijze
Contant bij het brengen van uw hond of vooraf overmaken op onze rekening, met als beschrijving de naam van uw hond.
U kunt dus nog niet pinnen bij ons. Wel is er de mogelijkheid tot een Tikkie betaalverzoek via Whatsapp.

* het verblijf van honden op onze locatie is geheel op eigen risico van de eigenaar.
* Bij het ophalen van uw hond eerder dan de afgesproken data krijgt u het betaalde bedrag niet retour.

Ziekte en/of overlijden van de hond
Dit is niet iets waar u als eigenaar aan wilt denken, toch vinden wij dit als pension belangrijk, zodat wij ook in een heftige situatie onze klant zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.
De eigenaar machtigt het pension om in geval van ziekte van de hond tijdens het verblijf van de hond op kosten van de klant een dierenarts te bezoeken en die maatregelen te nemen die nodig zijn.
Indien de hond tijdens het verblijf in het pension onverhoopt komt te overlijden kan het pension door een onafhankelijke deskundige sectie laten verrichten. De kosten zijn voor rekening van het pension.

De annuleringsregeling

Bij annulering door de consument gelden voor deze de volgende betalingsverplichtingen:
– Annulering tot 2 maanden vóór het ingaan van de overeenkomst: U krijgt het reeds betaalde bedrag 100% retour (indien nog niets betaald is, wordt      er niets in rekening gebracht).
– Annulering tot 1 maand vóór het ingaan van de overeenkomst: Betaalt de consument 50% van de totale kosten van het verblijf.
– Annulering tot 2 weken vóór het ingaan van de overeenkomst: Betaalt de consument 75% van de totale kosten van het verblijf.
– Annulering binnen 2 weken vóór het ingaan van de overeenkomst: Betaalt de consument 100% van de totale kosten van het verblijf.

Bij het boeken van een oppasperiode verklaart u akkoord te gaan met onze werkwijze en voorwaarden/huisregels.