Huisregels

Huisregels Happy pets – Happy you

Bij Happy pets – Happy you vinden wij het belangrijk dat ieder dier het bij ons naar zijn of haar zin heeft. Om dat te kunnen bewerkstelligen kunnen wij niet om enkele huisregels heen.

Basisregels op ons erf

 • Wanneer u uw hond bij ons komt brengen dient deze aangelijnd te zijn. Ons motto is dat ieder dier bij ons van harte welkom is, waaronder ook angstige, onzekere honden of honden met een gedragsprobleem. Sommige van onze gasten zijn gesteld op hun rust en verblijven hier liever solitair. Een goedbedoelde enthousiaste loslopende hond op ons erf is voor deze honden én baasjes onprettig en kan tot onveilige situaties leiden. Ook met het verkeer op onze inrit.
 • Katten dienen te worden gebracht in een veilig transport middel zoals een rieten mand, transport box of bench.
 • Mocht uw hond voor het spelen op het erf zijn behoefte doen, dan is dat geen enkel probleem. Wel verwachten wij hierbij dat ontlasting opgeruimd en in de daarvoor bestemde poepcontainer gegooid wordt. Bij deze poepcontainer hangen gratis poepzakjes. Zo houden we samen het erf schoon.
 • Geef andere klanten en hun huisdier voldoende ruimte. Benader dieren van anderen pas na goedkeuring van de eigenaar.
 • Op ons erf dient een lage maximum snelheid van 15 km/u te worden aangehouden.
 • Niet toegestaan op ons erf zijn schok- of prikbanden.

Toegang tot de hondenafdeling

 • Wij vinden het belangrijk dat de binnen verblijven van de honden een rustplek zijn. Sommige van onze gasten reageren slecht op vreemde mensen. Om die reden is bezoeken van de hondenafdeling enkel mogelijk op afspraak voor een kennismaking. Verder heeft enkel personeel toegang tot de hondenafdeling zodat wij zoveel mogelijk de rust van de honden kunnen waarborgen. De klant is koning, maar de dieren zijn keizer. Wij willen de dieren een fijn verblijf gunnen en hopen op uw begrip voor de werkwijze die wij daar in voor ogen hebben.

Vaccinatie & registratie

 • Wij hebben als dierenpension met behoorlijk veel wettelijke regelgeving te maken om dierenwelzijn te waarborgen. Als onze klant zijn er slechts twee regels waar u mee van doen heeft, namelijk de vaccinatie en registratie controle. Wij hechten veel waarde aan de registratie van onze klanten en de dieren die wij hier verwelkomen. Hiervoor hanteren wij een registratieformulier. Dankzij dit formulier hebben wij de gegevens van zowel de eigenaar van het dier, als de gegevens van een contactpersoon in het geval van nood binnen handbereik. Hierdoor zijn vervolgens volgende boekingen door ons gemakkelijker aan te nemen doordat wij in één oogopslag kunnen zien om welk dier het gaat en op welke wijze deze bij ons in het verleden verbleef (in groepsverband of solitair). Uw persoonlijke gegevens worden door ons verder niet gebruikt voor andere doeleinden dan het contact houden over uw dieren voor-, tijdens-, of na de periode van het verblijf. Dit registratieformulier is enkel online in te vullen via de directe link registratie hond. Vervolgens ontvangt u van ons een automatische bevestigingsmail met daarin het ingevulde formulier zoals wij deze ook van u ontvangen hebben. Wij kunnen een reservering pas vastleggen nadat wij een geheel ingevuld registratieformulier van u ontvangen hebben en wanneer uw hond op proef is geweest. Ook is dit registratieformulier nodig zodat wij bij een eventuele controle van bijvoorbeeld de landelijke inspectie dienst aan kunnen tonen dat u de eigenaar van uw dier bent. Verder gebruiken wij deze gegevens voor het houden van contact met u. Denk daarbij aan contact over medische zaken en natuurlijk het doorsturen van filmpjes tijdens het verblijf van uw hond. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt. Let op: heeft u meerdere honden, dan dient u voor iedere hond een apart registratieformulier in te vullen. Momenteel is enkel het formulier voor honden van toepassing aangezien ons kattenpension nog in aanbouw is.
 • Om de gezondheid van dieren in onze zorg zoveel mogelijk te waarborgen, zijn er een aantal vaccinaties bij ons vereist.  De vaccinaties waarop wij controleren bij uw hond zijn de jaarlijkse cocktail enting en de kennelhoest enting. Ook is het bij ons mogelijk een hond te laten verblijven die een titerbepaling heeft in plaats van een jaarlijkse vaccinatie. Wel moet deze titerbepaling de juiste uitslag hebben en dient er een geldig kennelhoest vaccin te zijn gegeven aangezien deze antistoffen niet in een titerbepaling gevonden kunnen worden. Bij katten controleren wij op een geldige vaccinatie tegen kattenziekte en niesziekte. Deze vaccinaties mogen van zowel hond als kat niet verlopen tijdens een verblijf in ons pension. Voor informatie over onze vaccinaties & titteren verwijzen wij u graag naar www.happypets-happyyou.com/vaccinaties

Proefdag

Wij vinden het erg belangrijk dat iedere hond het hier goed naar zijn of haar zin heeft. Om honden goed te leren kennen voordat wij hen aannemen als klant, zien wij hem of haar graag eerst een dag op proef. Hierdoor krijgen wij een duidelijk beeld van het karakter van uw hond en weten wij beter wat wij wel of niet van uw hond kunnen verwachten. Wij kunnen een eventuele boeking van een nieuwe klant pas vast zetten wanneer er een geslaagde proefdag plaats heeft gevonden. Na deze proefdag ontvangt u via e-mail van ons een inlogcode voor de boekingssoftware KennelCare.

Het boeken van opvang

Bij Happy pets – Happy you werken wij met KennelCare. Via deze software kunnen klanten en wijzelf gemakkelijk boekingen inplannen en inzien. Al onze klanten ontvangen na een geslaagde proefdag van ons een inlogcode voor een eigen account. Via deze account kunt u zelf boekingen plaatsen en kan er gemakkelijk en snel via KennelCare betaalt worden.

Aansprakelijkheid omtrent eigendommen

 • Happy pets – Happy you kan onder geen beding aansprakelijk gesteld worden voor het verliezen of beschadigen van meegebrachte manden/dekens/riemen + halsbanden/tuigjes en dergelijke. Wij nemen geen dekens met vulling, kussens en manden aan. Zelf hoeft u in principe niets mee te brengen. Wij hebben voldoende manden, kleden en voer/waterbakken op voorraad. Wenst u toch graag iets mee te brengen voor uw dier, dan is bijvoorbeeld een fleece deken van harte welkom. Kom je er niet helemaal uit, bekijk dan onze handige checklist 

Voeding:

De honden die bij ons verblijven mogen gerust met ons mee eten. Wij voeren brokken van het merk Fokker en vers vlees van het merk Runner. Brokken zitten bij de prijs inbegrepen. Vers vlees kan via het boekingssysteem bijgeboekt worden. Zelf voeding voor je hond mee brengen mag ook. Dit graag in een goed afsluitbare bak of ton mee brengen of in dichte portie zakjes. Zo houden we de voeding vers en met warm weer vliegen en dergelijke op afstand. Zelf vers vlees mee brengen mag ook, graag met een goed afsluitbare bak waarin wij het kunnen ontdooien.

Haal en brengtijden:

Om de dag voor de dieren met zoveel mogelijk rust en regelmaat te laten verlopen hanteren wij breng- en haal tijdvakken.

Ma. t/m Za.
07:00 – 10:00 uur
16:00 – 19:00 uur
Zon.: 12:00 – 13:00 uur
Feestdagen: Aangepaste tijden.

Betaalwijze 

 • Bij Happy pets – Happy you kan de betaling op verschillende manieren voldaan worden. Zo is er de optie tot een contante betaling en is het mogelijk om bij een boeking via ons boekingssysteem KennelCare direct de betaling te voldoen. Betaling van een boeking gebeurt vooraf of tijdens de opvangperiode. Pinnen is bij ons helaas nog niet mogelijk.
 • Voor informatie over onze tarieven verwijzen wij u graag naar www.happypets-happyyou.com/tarieven

De annuleringsregeling

Wanneer een boeking geannuleerd wordt, kunt u met onze annuleringsregeling te maken krijgen.
– Bij een annulering van dagopvang in het laagseizoen (buiten de schoolvakanties en hoogseizoen) wordt er 50% van het totaalbedrag in rekening gebracht wanneer er minder dan 24 uur tussen het annuleren van de boeking en het starten van het breng tijdvak (07:00 uur) van de geboekte datum zit. In de schoolvakanties en het hoogseizoen geldt de onderstaande annuleringsregeling, deze wordt ook gehanteerd voor de meerdaagse/vakantie opvang.
-Voor de meerdaagse- en vakantie opvang geldt onderstaande regeling. Bij annulering door de consument gelden voor deze de volgende betalingsverplichtingen:

 • Annulering tot 2 maanden vóór het ingaan van de overeenkomst: U krijgt het reeds betaalde bedrag 100% retour (indien nog niets betaald is, wordt er niets in rekening gebracht).
 • Annulering tot 1 maand vóór het ingaan van de overeenkomst: Betaalt de consument 50% van de totale kosten van het verblijf.
 • Annulering tot 2 weken vóór het ingaan van de overeenkomst: Betaalt de consument 75% van de totale kosten van het verblijf.
 • Annulering binnen 2 weken vóór het ingaan van de overeenkomst: Betaalt de consument 100% van de totale kosten van het verblijf.
 • Bij het ophalen van uw hond eerder dan de afgesproken data tijdens de opvangperiode, krijgt u het betaalde of verschuldigde bedrag niet retour.

Ziekte en/of overlijden van uw dier

Dit is niet iets waar u als eigenaar aan wilt denken, toch vinden wij dit als pension belangrijk, zodat wij ook in een heftige situatie onze klant zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.
De eigenaar machtigt het pension om in geval van ziekte van het dier tijdens het verblijf van het dier op kosten van de klant een dierenarts te bezoeken en die maatregelen te nemen die nodig zijn. Wij hebben in samenwerking met de dierenarts ook de mogelijkheid en ervaring om kleine medische problemen zelf te behandelen bijvoorbeeld een hond met slechte ontlasting die van ons een Promax kuur krijgt. Deze kuur is op kosten van de eigenaar. Verder machtigt u ons om in het geval van wormen en/of vlooien uw hond daartegen te behandelen. Ook deze middelen zijn op rekening van de eigenaar.
Indien het dier tijdens het verblijf in het pension onverhoopt komt te overlijden kan het pension door een onafhankelijke deskundige sectie laten verrichten. Deze kosten zijn voor rekening van het pension.

Tot slot

Bij het boeken van een oppasperiode verklaart u akkoord te gaan met onze werkwijze en voorwaarden/huisregels. Het verblijf van uw dier op onze locatie is geheel op eigen risico van de eigenaar. Mocht de hond hier niet kunnen blijven, dan bent u zelf verantwoordelijk voor dat de hond opgehaald wordt. Dit kan door uzelf, het contactgeval in nood, vrienden of familie.

U blijft aansprakelijk voor uw hond, ook al verblijft uw hond in een pension. Dit is ook zo vastgelegd in de wet, artikel 6:179 BW. Indien uw hond tijdens een verblijf bij Happy pets – Happy you schade veroorzaakt, dan komen deze kosten voor uw rekening. Meestal kan u deze kosten verhalen op uw WA-verzekering. Controleer voor verblijf of uw wa verzekering klopt en of uw huisdieren meeverzekerd zijn.

Verder is het uiteraard ons grootste streven om van iedere dag een groots feest te maken bij ons. Samen met onze klant kunnen we dat bewerkstelligen.

Klantenstop

Wij hebben momenteel een klantenstop voor meerdaagse opvang en vakantie opvang. Dit geldt ook voor eenmalige opvang. 
Voor vaste dagopvang van minimaal 3x per maand hebben wij nog enkele plekjes vrij, klik hier voor de voorwaarden