Huisregels

Huisregels Happy pets – Happy you

Happy pets – Happy you vindt het belangrijk dat elk dier het bij ons naar zijn of haar zin heeft. Daardoor kunnen wij niet om huisregels heen. Dieren zijn zeer gevoelig voor opwinding en frustratie mede daardoor zijn wij zeer voorzichtig met het introduceren van (onbekende) dieren in ons pension. Of dit nou om oppas honden gaat, om herplaatsers of andere dieren maakt voor ons geen verschil.

‘Waarom?’
Wij zijn van mening dat dieren zich anders gedragen in spannende, of nieuwe situaties wanneer de eigenaar daar bij is. De al aanwezige dieren worden erg opgewonden wanneer zij zowel vreemde mensen zien, als een voor hen nog onbekend dier. Wanneer zij ons met een onbekend dier zien, is er al veel minder spanning aanwezig. Hoe minder spanning, hoe gemakkelijker een introductie in een groep verloopt.

‘Hoe gaat het dan in zijn werk?’
Wanneer u uw dier(en) komt brengen nemen wij ze voor in onze ontvangstruimte van u over. U kunt daar afscheid van ze nemen zonder teveel opwinding te veroorzaken aangezien we ons op neutraal terrein bevinden. Vervolgens na uw vertrek gaan wij één voor één de al aanwezige dieren die in groepsverband hier verblijven aan de nieuwkomer introduceren. Doordat wij dit in alle rust kunnen doen en op het tempo van de dieren zelf, zullen de ‘onbekende’ dieren veel gemakkelijker ontvangen worden in de al aanwezige groep.

‘Wat als mijn Dieren al vaker voor oppas geweest zijn?’
Natuurlijk verloopt een introductie heel anders wanneer dieren elkaar al goed kennen. Maar desalniettemin zorgt het alsnog voor spanning, stres en opwinding als samen met het dier ook nog eens de eigenaar mee naar de opvang gaat (hier bevinden de dieren zich). Elk dier is anders en sommige van onze oppashonden, herplaatsers, katten of andere dieren, kunnen niet omgaan met deze opwinding, daarom is onze huisregel:

‘Geen toegang tot de dieren in opvang als er een eigen dier bij is.’
De klant is koning, maar de dieren zijn keizer. Wij willen de dieren een fijn verblijf gunnen en hopen op uw begrip voor de werkwijze die wij daar in voor ogen hebben.

‘Wanneer kan uw dier bij ons verblijven.’
De overige vereisten wanneer een dier bij ons komt voor oppas of ter herplaatsing, is dat zij volledig ingeënt zijn (minimaal 3 weken voor aankomst) deze entingen mogen niet verlopen tijdens de oppasperiode. Voor herplaatsers geldt dat deze entingen niet mogen verlopen in een tijdsbestek van 8 weken. De vereiste entingen zijn voor de hond de jaarlijkse cocktail enting en kennelhoest enting. Voor de kat zijn de niesziekte en kattenziekte entingen verplicht. Verder mogen de aanwezige oppas dieren (en uiteraard de voor herplaatsing afgestane honden) gevoerd worden met onze hoogwaardige brok. Maar is het meebrengen van eigen brok of vlees ook geen probleem.
Verder moet het paspoort meegebracht worden, mogen riem, halsband en tuigje meegebracht worden en eventueel een eigen mandje of kleedje (houten/rieten manden en dikke kussens gelieve niet mee brengen. Voor de honden gebruiken wij kunststof manden en dekens voor de dieren die het reinigen en ontsmetten beter mogelijk maken. Deze zijn bij ons voldoende aanwezig).

Honden dienen aangelijnd te worden afgegeven. Prikbanden en schokbanden zijn niet toegestaan op ons terrein. Katten dienen in een veilig transport middel te worden gebracht zoals een rieten mand, transport box of bench.

Happy pets – Happy you kan onder geen beding aansprakelijk gesteld worden voor het verliezen of beschadigen van meegebrachte manden/dekens/riemen + halsbanden/tuigjes en dergelijke.

Registratie formulier

Wij hechten veel waarde aan de registratie van onze klanten en de dieren die wij hier verwelkomen. Hiervoor hanteren wij een registratieformulier. Dankzij dit formulier hebben wij de gegevens van zowel de eigenaar van het dier, als de gegevens van het contactpersoon in het geval van nood binnen handbereik. Hierdoor zijn volgende boekingen door ons gemakkelijker aan te nemen doordat wij in één oogopslag kunnen zien om welk dier het gaat en op welke wijze deze bij ons in het verleden verbleef (in groepsverband of solitair). Uw persoonlijke gegevens worden door ons verder niet gebruikt voor andere doeleinden dan het contact houden over uw dieren voor-, tijdens-, of na de periode van het verblijf. Dit registratieformulier is enkel online in te vullen via onder andere de directe link op de ‘contact’ pagina van onze website. Vervolgens ontvangt u van ons een automatische bevestigingsmail met daarin het ingevulde formulier zoals wij deze ook van u ontvangen hebben. Wij kunnen een reservering pas vastleggen nadat wij een geheel ingevuld registratieformulier van u ontvangen hebben.

Haal en brengtijden:
Ma. t/m Za.
07:00 – 10:00 uur
16:00 – 19:00 uur
Zon.: 11:00 – 13:00 uur
Feestdagen in overleg.

Betaalwijze
Contant bij het brengen van uw hond of vooraf overmaken op onze rekening, met als beschrijving de naam van uw hond.
U kunt dus nog niet pinnen bij ons. Wel is er de mogelijkheid tot een Tikkie betaalverzoek via Whatsapp.

* het verblijf van honden op onze locatie is geheel op eigen risico van de eigenaar.
* Bij het ophalen van uw hond eerder dan de afgesproken data krijgt u het betaalde bedrag niet retour.

De kosten voor honden oppas zijn; €15,- per dag. Bij meerdere honden hanteren wij voor iedere extra hond een tarief van €12,- per dag.

De kosten voor katten oppas zijn; €8,- per dag.

Deze tarieven zijn inclusief voeding, al is eigen voeding mee brengen ook geen probleem. De prijsberekening loopt van tijdvak tot tijdvak. Oftewel; brengt u uw dier in het eerste tijdvak van 7.00-10.00 uur en haalt u het dezelfde dag op tussen 16.00-19.00 uur, dan betaalt u €15,- voor één hond of €8,- voor één kat. Brengt u uw dier in het tweede tijdvak en haalt u het in het eerste tijdvak de volgende dag op, dan betaalt u óók deze kosten. Wanneer er een tijdvak tussen het brengen en ophalen valt geldt dat dus als twee dagen oppas. Voor meerdaagse oppas geldt hetzelfde, wij berekenen dan de dag van brengen en ophalen op basis van het tijdvak en de daar tussen gelegen dagen als hele dagen oppas. Kort gezegd berekenen wij dus de dagen en niet de nachten.

De annuleringsregeling
Bij annulering door de consument gelden voor deze de volgende betalingsverplichtingen:
– Annulering tot 2 maanden vóór het ingaan van de overeenkomst: U krijgt het reeds betaalde bedrag 100% retour (indien nog niets betaald is, wordt      er niets in rekening gebracht).
– Annulering tot 1 maand vóór het ingaan van de overeenkomst: Betaalt de consument 50% van de totale kosten van het verblijf.
– Annulering tot 2 weken vóór het ingaan van de overeenkomst: Betaalt de consument 75% van de totale kosten van het verblijf.
– Annulering binnen 2 weken vóór het ingaan van de overeenkomst: Betaalt de consument 100% van de totale kosten van het verblijf.

Ziekte en/of overlijden van uw dier

Dit is niet iets waar u als eigenaar aan wilt denken, toch vinden wij dit als pension belangrijk, zodat wij ook in een heftige situatie onze klant zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn.
De eigenaar machtigt het pension om in geval van ziekte van het dier tijdens het verblijf van het dier op kosten van de klant een dierenarts te bezoeken en die maatregelen te nemen die nodig zijn.
Indien het dier tijdens het verblijf in het pension onverhoopt komt te overlijden kan het pension door een onafhankelijke deskundige sectie laten verrichten. De kosten zijn voor rekening van het pension.

Bij het boeken van een oppasperiode of bij het afstaan van uw hond voor herplaatsing, verklaart u akkoord te gaan met onze werkwijze en voorwaarden/huisregels.